top of page
Banner over mij goede.png

Hoi, ik ben Juliet de Barbanson

“Ik houd van wandelen en tekenen en zo ontstaat als vanzelf mijn inspiratie voor tekeningen van landschappen.”

Juliet tekent al van kinds af aan. Ze droomde ervan om - net als haar overgrootvader - tekendocent te worden. Echter, verliep haar creatieve pad anders dan ze had verwacht. Na een jaar aan de tekenopleiding van de TeHaTex in Tilburg te hebben gestudeerd, besloot ze de switch te maken naar de studie Rechten in Utrecht. Er volgde een carrière als juridisch adviseur en mediator. In haar vrije tijd volgde ze vele cursussen, en een avondopleiding aan de WackersAcademie te Amsterdam. Een periode waar een stevige basis werd gelegd voor haar tekenvaardigheden.

 

Als ontspanning naast haar werk begon ze opnieuw met tekenen. Haar man Wim van der Ende is fotograaf en auteur van de Pieterpadgids, dus de vele wandelingen langs het pad vormen een mooie inspiratie.

Door het volgen van een Illustratie Expeditie van Femke Veltkamp in 2021, ontstond het idee om tekeningenserie te maken van de landschappen van het Pieterpad.

 

Tijdens de wandelingen maakt Juliet schetsen en foto’s die ze later in haar atelier uitwerkt. Meestal zijn het tekeningen met potlood en krijt, maar ook aquarel, pastel en oliekrijt worden gebruikt voor haar kunstwerken. Er is nu een serie tekeningen van het Pieterpad ontstaan die te koop zijn en een blijvende herinnering aan jouw wand kunnen zijn.

 

Het werk van de schilders van kunstenaarsvereniging ‘de Ploeg’ inspireren haar: de tekenachtige stijl en contrastrijke kleuren vormen een  inspiratiebron. Er zijn meer schilders die inspireren zoals David Hockney, Charlie Toorop en Loes Botman. Mensen die haar werk zien, noemen het het vrolijk en verrassend.

 

Je gaat het landschap met andere ogen zien.

20210728_175807 (julietje tekent 1963 (1).jpg
Juliet werkt buitenMtMézencVDE_7241 (002).jpg
20210706_180034 (002).jpg
15.png
bottom of page