top of page

Een creatieve introductie

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021


Juliet tekent al van kinds af aan. Ze droomde ervan om - net als haar overgrootvader - tekendocent te worden. Echter, verliep haar creatieve pad anders dan ze had verwacht. Na een jaar aan de tekenopleiding van de TeHaTex in Tilburg te hebben gestudeerd, besloot ze de switch te maken naar de studie Rechten in Utrecht. Er volgde een carrière als juridisch adviseur en mediator. In haar vrije tijd volgde ze vele cursussen, waaronder aan de WackersAcademie te Amsterdam. Een avondopleiding waar een stevige basis werd gelegd aan haar tekenvaardigheden.


Als ontspanning naast haar werk begon ze afgelopen jaar opnieuw met tekenen. Door het volgen van een Illustratie Expeditie van Femke Veltkamp in 2021, ontstond het idee om tekeningen te maken tijdens het wandelen van het Pieterpad. Tijdens de wandeling maakt Juliet schetsen en foto’s die ze later in haar atelier uitwerkt. Meestal zijn het tekeningen met potlood en krijt, maar ook aquarel, pastel en oliekrijt worden gebruikt voor haar kunstwerken. Er is nu een serie tekeningen van het Pieterpad ontstaan die als ansichtkaarten te koop zijn.


Het werk van de schilders van kunstenaarsvereniging ‘de Ploeg’ inspireren haar: de tekenachtige stijl en contrastrijke kleuren vormen een inspiratiebron. Mensen die haar werk zien, noemen het het vrolijk en verrassend. Je gaat het landschap met andere ogen bekijken.Comments


bottom of page